Op vakantie in Nederland! - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Sabien Bosch - WaarBenJij.nu Op vakantie in Nederland! - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Sabien Bosch - WaarBenJij.nu

Op vakantie in Nederland!

Door: Sab

Blijf op de hoogte en volg Sabien

22 Augustus 2006 | Nederland, Amsterdam

Ben inmiddels alweer 4 weken terug in ozzieland, maar voor degene die de spannende verhalen hebben gemist van mijn VAKANTIE (klinkt leuk he?) in nederland dan toch nog ff dit berichtje.

Inderdaad, een dag van tevoren had ik dus ineens bedacht dat nu ik terug ga naar Nederland ik wel nog even een reisverzekering moest afsluiten…heel apart, wat dat betreft is het een beetje moeilijk te omschrijven wat nu “thuis” is..

Want stiekum voelt het natuurlijk wel als thuiskomen, heb tenslotte 30 jaar in Nederland en Nijmegen gewoond. Dus vanaf het moment dat je dat vliegtuig uitstapt is het eigenlijk alsof je nooit bent weggeweest, afgezien van het feit dat je iedereen natuurlijk een aantal maanden niet hebt gezien. De grootste verrassing was toch wel de ENORME babyboom…tjesusmina….dan besef je wel even date r in een paar maanden veel kan gebeuren, ha ha!

Afijn, stap dus uit het vliegtuig, waar mam en Natas me kwamen ophalen van schiphol, super! Dus lekker bakje echte (!) koffie, geen oplosreut, kletsen, eten, en wat heerlijk dat het echt zomer is in Nederland. Kwam natuurlijk vanuit Perth in mijn winterjas en spijkerbroek maar die heb ik bij moeders thuis maar snel omgewisseld voor een korte broek en slippertjes! Vervolgens kon ik niet wachten om naar de stad te gaan, shoppen bij de H&M, Vero Moda en Only…..dat heb ik toch wel gemist, wat dat betreft heb ik mijn ding nog niet gevonden in australie en lopen ze op sommige gebieden echt jaren achter. Na een uurtje speed-shoppen natuurlijk op het terrasje neergeploft in het zonnetje, rose en olijven, heerlijk! Uiteindelijk met de hele familie en Marlous natuurlijk lekker geborreld, wat voor de verandering weer uit de hand liep…kortom, het is niet gelukt om met het KAN-kaartje met de laatste bus terug te gaan, dus de eerste avond was het dus alweer taxi avond….ja als we eenmaal bij Bascafe aan de bar hangen…zoals ik al zei, alsof ik nooit ben weg geweest.

Deze eerste dag was toch wel redelijk typerend voor de rest van de 3 weken….ben volgens mij geen enkele avond thuis geweest:
- bruiloft (was erg leuk was, Daan en Wout ben blij dat ik erbij was en wat leuk om op deze dag ongeveer iedereen van BQ en oude TOTUS die hards weer te zien!
- BBQ voor de verjaardag van mama
- Vergadering voor de vierdaagse bij Bascafe (ja ja, ben terug op vakantie en ga gewoon nog ff een paar dagen in de kroeg werken, leuke vergadering ofwel pre-vierdaagse-party, ha ha! Klassieke foto’s en veel witte borden kapot..
- Dagje naar het strand in Monster en heerlijk op het strandpaviljoen van de ondergaande zon genieten onder het genot van een hapje en een drankje…strand is dan wel niet te verglijken met hier: ipv 2 minuten lopen 2,5 uur in de file rijden, druk, bruine zee ipv wit zandstrand met clearbleu Indian Ocean…maar 1 ding kennen ze hier nier, strandpaviljoens, dus alleen daarom was het al de moeite waard!
- Zwemmen met Natas en Janssen in de Bizonbaai, aan het einde van de dag borrelen en eten bij Piet St. anneke op het terras (heerlijk….!). En vooral de uitspraken van Lem….how can it?!
- Weekend begin van de vierdaagse, stappen met Sylva en willy and friends plus mam en Harry Nak….wat een avond, wat was het weer ouderwets gezellig, en wat waren de Canadese militairen weer lekker dit jaar (joehoe!)
- Anouk die 3 dagen is komen logeren voor de vierdaagse, overdag lekker zwemmen en s’avonds de hort op met de meiden….dat heb ik echt wel gemist, gewoon lekker met je vriendinnen aan de bar hangen en meteen snappen wat je bedoelt -
- Arjan en Miriam die Nijmegen weer even op stelten kwamen zetten voor de laatste keer dit jaar (volgend jaar zitten we met zijn allen in ozzieland!). Wel fijn dat jullie niet om hoefden te rijden omdat Orangina Bob zo aardig was mij even thuis bij moeders af te zetten, ha ha!
- 2 dagen werken bij Bascafe, samen met Marlous achter de enige echte Tietenbar! En ook hier geldt, nog steeds dezelfde mensen in de kroeg, sommige dachten echt dat Bas zo gek was geweest om mij over te vliegen voor de vierdaagse, verzin je toch niet?
- Grote stapavond na de vierdaagse: eerst een heerlijke BBQ incl. oesters en champagne bij Bas thuis in de achtertuin, en vervolgens met al het personeel de stad in….en ja, het is nog steeds hetzelfde gestoorde zooitje bij elkaar. Geloof in verhouding met vorig jaar 2 nieuwe erbij, maar die hebben zich goed staande gehouden. Jammer dat Sil al zo snel naar huis was, met wie moesten we dan salsa dansen…..gelukkig dat Alain zich ook goed had gedragen en nog een beetje als vervanging kon dienen -
- En de dag erna met de tas naar Tilburg! Naar het nieuwe huisje kijken van Anouk, BBQ bij haar ouders en de volgende dag….Roze Maandag! De vierdaagse is dan wel afgelopen maar we zijn gewoon nog ff verdergegaan in Tilburg….tjesus ben echt geen 21 meer….
- Na 3 zware dagen in Tilburg weer terug in Nijmegen voor de laatste 2 dagen…1 na laatste avond moest er gedronken worden omdat Marlous en Gien de volgende dag naar Australie vertrokken….en vervolgens mijn laatse avond……

Ja lieve mensen, ik heb flink gefeest, maar dat mag ook wel, het was tenslotte mijn eerste vakantie in 5 maanden die wel voelden als het dubbele met alles wat ik in het begin heb moeten verzetten in Perth om alles op de rit te krijgen…..Ondertussen heb ik ook nog ff mijn belastingaangifte gedaan, op hoop van zegen mijn paspoort naar Berlijn moeten sturen voor mijn visum….eindelijk ben ik dan PERMANENT RESIDENT OF AUSTRALIA…….visa holder is permitted to stay in australia INDEFENITELY….!!!!!!!!! Wat een heerlijk gevoel!!!!!!!!!

En als je nou dacht dat de rust zou wederkeren, vergeet t maar..Marlous is een dag eerder dan mij al naar Perth vertrokken en kwam mij dus vrolijk op zaterdagochtend met ozzie vrienden van mij van het vliegveld halen……

Dus ja, de 4 weken erna was ook niet voor mietjes, want dat Marlous en ik gevierd hebben in ozzieland snapen jullie natuurlijk wel. Meer verhalen in het volgende berichtje, als ik weer tijd heb, want we hebben HEUL VEUL gedaan! Dan ook weer wat foto’s!

Dikke kus Sab

• 22 Augustus 2006 - 10:06

Michel L (NEC):

He Sab!!!!!!!!!!!
    Jammer dat ik je niet heb kunnen ontmoeten tijdens je vakantie. Was zelf weg zoals je weet.
    Voor mij zit de vakantie er sinds 21-8 ook op (7weken)hi hi. School is weer in volle gang en er moet nog veel gerealiseerd worden.
    Even een up-date: Bij NEC ben ik gestopt en woon sinds 3 maanden samen.
    Volgens mij is je thuis toch meer in Australie merk ik op aan je verhalen.
    Dikke XX, Mies

• 22 Augustus 2006 - 15:26

Olga:

Sabke ja ja ook ik denk dat je het in Perth wel gevonden hebt,(vond het zelf ook gaaf in Perth) hoewel??? hier was toch ook ontzettend leuk en warm!!! en heerlijk buiten en zwemmen en terrasje pakken enne nog ene en dan gaan we hene. Je kent zoveel mensen hier dat 3 weken echt tekort is om hier op vakantie te komen dus volgende keer wat langer???? hoop ik. Zal wel moeilijk zijn foto's uit te zoeken je hebt zoveel leuke gemaakt. KNUFFEL VAN MAM XXXX

• 22 Augustus 2006 - 21:29

Toon_Ans:

Hallo lieve Australische vrouw.
    Fijn dat je weer goed thuis gekomen bent.
    We vonden het erg gezellig dat je bij ons was met de kermis in Tilburg. Houden we erin he?
    Anouk (en Toon)zijn druk bezig geweest in het appartement. Het is erg leuk geworden.
    Veel liefs XXXXXX Toon-Ans

• 25 Augustus 2006 - 10:03

Daan:

He Sab, leuk weer iets van je te horen, erg jammer dat we elkaar niet echt hebben kunnen spreken in NL tijdens de bruiloft was het lastig zo niet onmogelijk om met iedereen te kletsen, maar we vonden het SUPER dat je erbij was !! xxx Daan

• 27 Augustus 2006 - 09:17

Nouk:

Ha die Sab,
    zozo weer goed ingeburgerd!?! ik ga je nu ook ff jalours maken, ben nml ruim een weekje naar Kreta (met Nor,Dorrith en Vera)! FF vakantietje tussen door ;)
    werkse he :) spreek je daarna snel weer. dikke knuffel, X

• 17 September 2006 - 17:58

Toon-Ans:

Hallo lieve sabine.

Wat heb ik van Anouk gehoord!!!!!!!! Je hebt een hond.
    Fijn voor je. Laat eens via je site horen hoe het met jullie gaat(misschien met een foto?)xxxxxxxAns

Verslag uit: Nederland, Amsterdam

Werk: Projectmanager bij SKM, Division Buildings and Property sinds 1-2-2006. Vanaf aug 2008 een nieuwe baan als senior project engineer buildings bij Rio Tinto.

Huis: in Scarborough Beach (150 meter van het strand, 3 slaapkamers, balkon met oceanviews, courtyard en tuin met veranda, heeeeeel vervelend).

En weet je wat het leuke is? Tis nou niet zo dat dit maar 1 keer per jaar gebeurt. Standaard weekend zou ik zeggen.....

Had ik al gezegd dat het leven mooi is in Australie....;-)

Laatste nieuws: Ik woon en werk per september 2007 voor 7 maanden in de Solomon Islands...

25 April 2008

Solomon Islands - last weeks in the pacific

07 Februari 2008

Solomon Islands - dolphin paradise

04 Oktober 2007

Welcome to Solomon Islands!

03 April 2007

Like mustard after the meal.....

16 November 2006

En of het hier spannend is...!!!!
Sabien

Visum: Permanent Resident als skilled person sinds 14-12-2006 (visa holders are allowed to stay in Australia "indefinitely" (mooi woord he?) Huis: in Scarborough Beach (4 blokken van het strand, 2 slaapkamers, rondom tuin met houten dek, heeeeeel vervelend). Het leven hier: lopend met je surfboard onder de arm naar het strand lekker surfen, s'ochtends voor je werk even een duik hemen in de clear blue Indian Ocean, uit het werk ook nog even voor een afternoon swim, dolfijnen die langs komen zwemmen, papegaaien die hier vrij rond vliegen, met zijn allen op het balkon in de ondergaande zon biertje drinken en gitaar spelen, bootje achter de auto en gaan vissen en verse vis s'avonds op de barbie (of duiken en verse crayfish vangen voor dinner), 3 kroegjes en restaurantjes op loopafstand, potje poolen om de hoek, weekendje weg met de jeeps off road en slapen in swags op het strand danwel middle of no-where, snorkelen, bootje en bbq achter de auto en dagje wakeboarden op de swan river, bbq, bier...ha ha! En weet je wat het leuke is? Tis nou niet zo dat dit maar 1 keer per jaar gebeurt. Had ik al gezegd dat het leven mooi is in Australie....;-) Laatste nieuws: Ik heb ontslag genomen van mijn baan bij Rio Tinto, en ga weer 8 maanden reizen in Central America..! Joehoe!