Update, afscheid en op weg...!
Door: Sab
Blijf op de hoogte en volg Sabien
30 November 2005 | Maleisië, Kuala Lumpur
Sinds de laatste keer, voor wie het nog niet wist: Ik ga in Perth wonen. Hoe kan dat nou, hoe kan dat nou?
Ben begin oktober naar de Job Expo in Amsterdam geweest (vanuit de australische overheid georganiseerd om skilled workers te werven). Ik dacht, ga erheen, drop je CV, beetje netwerken voor later. Niet op zoek naar een baan daar (voornamelijk banen voor een sponsorship en ik heb net mijn permanent visum al aangevraagd dus niet nodig). Verder niets meer van gehoord.
Tot ik eind oktober ineens een mailtje krijg van 1 van de bedrijven van de Job Expo, een wereldwijd ingenieurs en adviesburo. Of ik ook geinteresseerd was misschien in een baan in Perth, want daar hebben ze veel mogelijkheden voor mij…..? Schrijf terug dat alles het overwegen waard is, afhankelijk van de aanbieding natuurlijk….! Kortom, een week later had ik een telefonisch interview, weer een week later krijg ik mijn contract ter goedkeuring gemaild en heb ik ineens een baan als projectmanager bij Sinclair Knight Merz (SKM) met een salaris waarvan ik nog steeds denk dat ze een foutje hebben gemaakt, ha ha!
Dus net voor vertrek moet ik dan toch nog even al mijn reisplannen omgooien (handig als je single bent, dat je niet van die moeilijke gesprekken aanhoeft met je wederhelft of consessies moet gaan doen).
Het nieuwe plan:
- vertrek eind november, 1 week Maleisie
- 2 weken Thailand (en daar Anouk en Jetske ontmoeten)
- net voor kerst in Sydney
- Kerst en oud en nieuw in Sydney vieren
- catch up with Kitty en Ilona (Becquerel rules!)
- tripje naar de Outback
- eind januari naar Perth vliegen
- 6 februari weer aan de gang in het werkende leven
Nou, de laatste week in nederland heb ik nog net overleefd: alles voor de laatse keer, met iedereen nog even geborreld, laatste werkdag gemeente, laatste werkdag kroeg,laatste keer stappen op zaterdagavond (tja zou niet goed zijn als ik thuis zou blijven toch..?). Maar ik kan je vertellen de laatste dagen vlogen echt voorbij, echt niet normaal (en zeker als je nog heeel veel moet doen...)
En zondag Gluhwein-bier en worst feest gehad bij moeders in de tuin. Wilden vrijdag de tent opzetten: sneeuwen, niet normaal meer! Maar dat hoort toch wel een beetje bij het thema, gluhwein bij 15 graden smaakt nou ook niet. Tjezus wat was het koud zondag. Geen wonder dan ook dat op een flesje of wat na alle 30 L gluhwein op was...en niet te vergeten 25 L snert, 120 bockworsten en 80 broodjes (of ziets). en dan nog een fustje bier erbij en dan klopt het weer.... Je neemt maar 1 keer afscheid, dus dan maar goed! Echt heel leuk dat er zoveel mensen zijn geweest, en vooral met hele leuke (persoonlijke kado's): foto's, armband, sieraden, fles southern-comfort met red-bull (bas, hij is op een slokje na leeg, ha ha!), stroopwafels, kaasschaaf, hagelslag, nederlandse cd's, hondenriem voor aanstaande soap en bubbels (natas lieve schat bedankt!,sponsor-geld om daar lekker een borreltje te drinken, kerstversieringen, SAB's down under special (BQ bedankt!) en noem maar op!!!!
Nou, maandag moest alle rotzooi dus weg van het feest, inpakken en zijn we s'avonds lekker nog even lekker wezen eten. Ik dus niet meer naar bed gegaan, ik denk dan slaap ik goed.....ontzettende #%^& stress op schiphol door @$%^&....ga het ook helemaal niet uitleggen, that would be a waste of time....had maar net tijd om van douane naar vetrekhal te rennen, dus afscheid was een beetje jammer...bedankt klantenservice...Afijn,vanochtend na een vliegreis van 14 uur kwam ik locale tijd om 5.30 aan in Kuala Lumpur, had gelukkig de hele weg 2 stoelen tot beschikking.... Vervolgens de hele rit naar het centrum van KL, maar had dus nog geen hostel geregeld. Dus liep ik vanochtend fluitend (?) met mijn enorme rugzak door China Town, waar het leven net weer begon: stalletjes werden opgebouwd en noem maar op. Gelukkig zag ik een bordje staan, Reggae Bar, en laat ik nou onthouden hebben dat 1 van de hostels daar boven is. Gelukkig 24 uur receptie, lig hier op een kamer met 3 kerels ( ha ha ha..!) en heb geen oog dicht gedaan: eerst niet omdat ik stierf van de kou van de airco die op -100 stond, en daarna van de klammende hitte (airco gaat uit om 10.00 in de ochtend, maw opstaan...!). En ben dus al helemaal lek geprikt van de muggen.Zo wat ben ik brak zeg, van al dat stappen vorige week (ben natuurlijk geen 21 meer), en een jetlag van hier tot Kuala Lumpur...
Vamiddag China town verkend (naar een of ander paleis van een sultan geweest, verdwaald, markets, Petaling street was errug druk), meteen maar een paraplu gekocht (het is regenseizoen.....en komt dus met tijd en wijle met bakken uit de hemel) en tandpasten en tandenborstel (dus vergeten mee te nemen). Het doet me wel een beetje een thailand denken, maar dan schoner. En het ruikt hier heel zoetig, het is echt een mengelmoes van allerlei culturen: china, india, indonesie....en de mensen praten gelukkig anders dan in thailand gewoon engels en zijn ontzettend vriendelijk. Heb zojuist dus maar mijn eerste biertje gedronken in de reggea bar hier onder het hostel...en zo ook maar eens op zoek naar een hapje eten hier, want het ruikt ontzettend lekker! En vanavond, onder het motto van wat moet dat moet, met Neil en Tom, de jongens waarbij ik op de kamer slaap een biertje pakken vanavond en KL verkennen...ha ha ha!!!!!!
Voor morgen ga ik 3 dagen naar Taman Negara, een tropisch regenwoud hier op het eiland...ben heel benieuwd! Schijnt heel gaaf te zijn, maar als het alleen maar regent lijkt mij dat er niet zoveel te zien is....maar goed, we merken het wel.
Gr. Sab
Ps1 foto's volgen nog......
Ps2 mam en harry: bedankt voor de mooie kado's , heb er super veel schik mee!!!!!!!
30 November 2005 - 12:41
Olga En Harry:
lieve Sabine, natuurlijk vindt jij weer tijd op te updaten, gelukkig ben ik nu weer een beetje bijgekomen van alles. Het was geweldig, voor mij was het geen afscheid maar een tot ziens en veel plezier en geluk daar down under, het afscheid was inderdaad frusterend danksij de service op schiphol, wij waren als eerste bijna 3 uur voor de tijd aanwezig en tenslotten het laatste ingechequed. Afijn daardoor werd het "tot ziens" zeggen geen drama enne bij mij dringt het nog niet door hoor. Tevens voor alle mensen die geweest zijn zondag, heel hartelijk bedankt voor jullie komst en belangstelling en originele cadeau"s voor sabine. xxxxx van je mamsie -
30 November 2005 - 19:13
Ans:
Lieve Sabine.
Ja wij(toon en ik) zitten natuurlijk ook boven op jouw site. Hetzelfde voor Jetske. Jullie lijken wel de drei musketiers.
Wat een belevenissen allemaal. Jammer dat we er niet bij waren zondag, maar wel een paar dagen in gedachten bij jou en Olga.
We lezen op jouw site van je afscheidsfeestje en op die van Anouk van haar thuiskomstborrel.
Maar jullie gaan in iedergeval elkaar lekker ontmoeten en misschien met Jetske. DAT WORD FEEEEESTEN.We blijven je volgen.xxxxxxxxxToon-Ans -
01 December 2005 - 11:56
Jets:
Joepie, haha, heb je site gevonden en zal em niet meer vergeten!! (kzat eerst met 'sabke30' te klooien, haha, maar dat is m niet...) Ooh, wat gaaf dat je eindelijk weer een beetje dichter bij de evenaar zit (halfway to Aussie-land). En jaaaa, we gaan meeten!! Heerlijk, ik ben er wel een paar daagjes later, dan kunnen jullie alvast de leuke plekjes vinden ;) !!
Fijn dat je zo'n leuk afscheids/tot ziens feestje hebt gehad!! Doen we dat in Thailand dunnetjes over ;), maar dan met cocktails...
Haha, tot snel!! -
02 December 2005 - 09:22
Daan:
He Sab, goed te lezen dat je dus toch bent gearriveerd daaro !!! heel veel plezier met reizen en ik ga je volgen !!! -
02 December 2005 - 12:34
Norma:
Hee Sab, wat een hectisch laatste weekje! Vergeet de toestanden op schiphol maar snel, wij hebben uit Barca ook veel ellende gehad, tas niet aangekomen en ander vliegtuig terug...ahhh. Geniet van het REGENwoud haha en daarna lekker los...veel liefs en onwijs veel plezier! Norma -
03 December 2005 - 11:55
Harry Van Haften !!!:
Hallo Sabine, ik zie al dat jij het nooit zal afleren, de 1e dag dat je aankomt toch nog een biertje met de jongens gaan drinken, ik dacht dat je ondertussen wel verzadigd was en een promillage had opgebouwd van de laatste week van 200.000 maar schijnbaar ben je er al aan gewend te zuupe. Ik en Olga hebben een week nodig gehad om bij te komen van al dat harde werken (lichamelijk) en om jouw bij te benen tijdens het inpakken, regelen en afwerken van je zaken. Ik heb persoonlijk heeeel veel respect voor jouw moeder, wat staat zij jouw toch goed bij met je ideeen. En wat heeft ze een gruwelijke berg werk verzet de laatste maand met je, maar ze heeft het voor je over. Er zijn niet zoveel moeder /dochters die een zo intense band hebben als jullie, dus wees er zuinig op.
Denk ook aan de laatste nuttige tips die wij je hebben meegegeven, wees zuinig op je spulletjes en ga goed om met energie, want misschien heb je het niet gemerkt maar ik heb ongeveer 250 keer het licht in huis uitgedaan achter je kont, volgens je moeder krijgt zij jouw dat niet geleerd, dus maar eens even in 't volle honderd op internet, das ook wel een leuk.
Maar ik wil ook niet al te negatief zijn, je hebt het nu in ieder geval veel beter geregeld als de vorige keer, maar bewaak je hachje goed en ga er goed mee om, dan kom jij er wel.
Inderdaad, op Schiphol bij je vertrek zou ik willen voorstellen om de "Gouden Eikel Trofee" toe te kennen voor het meest hardleerse personeel wat aan de balies zit !!!! Wat een arrogantie hebben ze daar toch, maar goed, je bent in KL aangekomen. Geniet van je vakantie en denk even nergens aan, want er komt nog genoeg.
Wel vond ik de laatste avond bij "de Bok" zeer geslaagd en gezellig, dit was een goed idee van je, nog bedankt voor het etentje.
Je vriendinnen en vrienden op je afscheids avond waren ook zeer gezellig en we hebben er een leuk afscheidsfeest van gemaakt.
De garoete van je maatje Harry. -
04 December 2005 - 11:03
Mam:
na ja sab hij(Harry) durft weer he nu je weg bent. moet hij zeggen waar je bij bent maar wij weten dat hij het niet ze negatief bedoeld ,toch.!! hij gaat je zeker missen vooral als wij in de stad zijn dat hij niet meer kan sms én "" kom je ook."" ennne nog inne en dan gaan we hinne.hij blaft wel maar bijt niet hoor hij heeft het toch allemaal mooi voor elkaar gekregen je tent op te zetten en af te breken praktisch alleen en hij was degene die niet naar bed kon komen op je feestje kus ma -
07 December 2005 - 08:25
Sander:
Hey Sabine, goed bezig ! je maakt me jaloers lekker op reis, nu en strakjes, aan de slag in Oz. Wauw,je hebt het voorelkaar ! en permanent resident, super. Het ga je goed, en wie weet kom ik nog eens een keer langs als je wat gesetteld bent. Succes. groetjes Sander. -
16 December 2005 - 15:36
Sterik:
Ziet er allemaal fantastisch uit!