Olga en Sab eindelijk weer samen...! - Reisverslag uit Sydney, Australië van Sabien Bosch - WaarBenJij.nu Olga en Sab eindelijk weer samen...! - Reisverslag uit Sydney, Australië van Sabien Bosch - WaarBenJij.nu

Olga en Sab eindelijk weer samen...!

Door: Sab

Blijf op de hoogte en volg Sabien

12 Mei 2006 | Australië, Sydney

Hallo allemaal!

Hier eindelijk een update. Omdat sabine zo weinig tijd heeft, in haar vrije tijd wilt ze samen met mij vanalles doen, heb ik het maar op me genomen een bericht voor haar webside te maken. Ik heb de reis goed doorstaan, komt waarschijnlijk door het tijdstip van weggaan ‚s avonds. Een beetje stress met het reserveren van een goede stoel aan het gangpad maar uiteindelijk allemaal goed gekomen. Mijn eerste verre reis, stop in Kualo Lumpur van 3 uur, erg indrukwekend en spannend allemaal. Uiteindelijk geland in Perth, had peperkoek en drop meegenomen en voordat ik door de douane was!! duurde me eigenlijk te lang.

Het weerzien was erg ontroerend, wij allebei huilen natuurlijk, dan naar haar huis en nog een paar uur gezeten en geknuffeld en bijgeklets. Heerlijk om bij elkaar te zijn en eindelijk alles te zien. Een heerlijk en gezellig huisje met tuintje en zeezicht!!!! Echt genieten hier, alhoewel het weer niet zo meewerkte in het begin. De eerste week heerlijk relaxed doorgebracht, Sabine heeft me het het weekend Scarborough laten zien zodat ik een beetje de weg weet: supermarkt, eettentjes, bushalte etc allemaal op 5 min. lopen zodat ik me kan redden als ze moet gaan werken. Samen met de bus en trein naar Perth geweest zodat ik dat ook alleen kan doen.

Doordeweeks Sab werken, vertrekt s’ochtends erg vroeg, en dan draaide ik me nog eens om. Lekker kopje oploskoffie en ontbijt in het tuintje, en vervolgens op naar het strand. Hoef alleen maar de straat over te steken, dus voor de deur, wat een luxe. De eerste week heb is dus lekker gerelaxed, beetje bijkomen van de reis en lekker acclimatiseren.

Het eerste weekend zijn we met een heel stel naar Lancelin geweest, ongeveer 120 km ten noorden van Perth. Hier zit je meteen ook in de ongerepte natuur, terwijl eigenlijk zo dicht bij de stad. En ja hoor, we zijn als vanouds gaan kamperen, samen in een tentje. Ze heeft voor mij een strechter gekocht zodat ik niet op de grond hoef te slapen, lekker onder het dekbed, heerlijk! s’Ochtends ontbeten en op naar het strand: sab surfen met de meiden, ik natuurlijk op het boogieboard. Wat een ervaring, dat ik dat nog mag meemaken op mijn leeftijd. Die middag zijn we de grote zandduinen ingereden, daar kun je komen met je jeep/4wd. We hadden sandboards gehuurd en zijn dus wezen surfen, maar dan op zand. Iedere keer de heuvel op, erg vermoeiend, maar heel erg mooi. Als je niet beter wist zou je denken dat je in de sneeuw zit maar het is echt zand.

De tweede week ben ik zelf naar Perth geweest en zelf veel ondernomen met trein en bus, heel veel gezien, heel veel indrukken opgedaan en heel veel veel siteseeing gedaan. Met de plattegrond in de hand, en dan soms nog niet precies weten waar ik was, de stad ontdekken. Leuke winkelstraten met veel leuke winkeltjes, ik ben er uren mee zoet….rond de middag Sab ontmoet in de stad, samen lunchen, en vervolgens mee geweest naar haar werk. Heb haar bazen en collega’s ontmoet, wat een vriendelijkheid hier. ,Ze leven allen met me mee en bedenken vanalles wat ik met sabine samen kan doen. Op woensdagavond natuurlijk borrelen zoals vanouds, de week doorhakken in Stamford arms, een leuk kroegje bij Sab om de hoek op 5 minuutjes lopen. Live muziek, heerlijke band, iets voor haar snoepjestromel?? Die avond weer een hoop leuke mensen ontmoet, gedanst en heel veel gelachen met Kay en JJ.

Het 2e weekend hebben vanalles rondom Pert bekeken. Zijn in de zuidelijke hills van Perth naar Cohuuna wildpark geweest: kangeroe’s gevoerd, Koala’s geknuffeld, ben nog in mijn wang gebeten door een galla, een papagaaai soort die op mijn schouder kwam zitten en ik een beetje te overmoedig werd. Erg gaaf om deze nu ook in het echt te zien. Via de scenic route in de heuvels weer helemaal teruggereden. Ook zijn we samen heerlijk op de Fremanle markets geweest en jawel hoor het volgende object, de gitaar, die heeft ze nu ook gekocht. Heel veel rondgereden in haar Jeep, de wijken ingereden (langs de kust naar beneden langs alle stranden, Cottesloe) zodat ik een echt beeld van alles krijg, S’avonds lekker uiteten geweest in een Thais restaurant en vervolgens Northbridge onveilig gemaakt. In het favourite kroegje Novak’s met life muziek en alleen maar gouwe ouwe, de hele avond gedanst. En als klap op de vuurpijl ligt het geld hier gwoon voor het oprapen,: sab loopt om zich heen te kijken en ik vind gewoon 150 dollar op straat! Dus ipv haasten voor de laatste trein hebben we eerst nog lekker een dum-dum-doner gegeten en lekker lux met de taxi terug na huis. Zondags zijn we uitgebreid wezen lunchen in Hillaries Boat Harbour, een soort jachthaven met allemaal winkeltjes en restaurantjes. En aan het einde van de dag de eerste bbq in het nieuwe huis: housewarming!

En wat een andere Sabine hier, die me rondleid, vroeg naar bed gaat en weer vroeg op staat. De dagen vliegen voorbij de mooie zonsondergangen, het heerlijke strand de vriendelijke mensen, Fremantle en zijn markets, Perth en de gezelligheid daar en de mooie gebouwen teveel om alles in details te beschrijven moeten jullie zelf maar komen ontdekken. De eerste week wat regen gehad, maar daarna heerlijk zon. Overdag wordt het nog wel 25 graden, maar het koelt s’avonds heel erg af. Zodra de zon ondergaat moet je echt de trui aan!

De rest van de week tref ik bijvoorbeeld als Sab werkt haar vriendinnen Kim en Marielle op het strand, 1 strandje verder dan Scarborough, Trigg’s beach. Heb van hen een boogiebord om te lenen en dus met hen het water in. Vergat dus de eerste regel achterom te kijken en werd dus overvallen door een erg grote golf dat ik dacht dat ik zou verzuipen. Vervolgens lekker met ze gaan lunchen in Scarborough. Met de bus naar Innaloo Shopping centre geweest om nog wat laatste spulltetjes voor Sab’s huisje te kopen, naar de Laundrette om de was te doen (ze heeft nog geen wasmachine maar het is nog geen 5 min lopen dus dat scheelt). Ja ja, ik ben druk genoeg hier en de tijd vliegt!

Het laatste volle weekend zijn we weer voor 4 dagen op pad gegaan richting het zuiden. Van Perth via Rockingham en Mandurah naar Bunburry. Hier zijn we naar het Dolphin
Discovery Centre geweest en op een boot gegaan. Wel 100 dolfijnen in het wild gezien, en ook moeder met baby-dolfijntjes. Wat een ervaring!. Vervolgens weer verder en een stop in Busselton: hier is de langste houten jetty (steiger) van het zuidelijk halfrond. Tegen deze tijd begon het alweer donker te worden en moesten nog wat zien te vinden om te slapen We zitten nu in een echt backpacker’s hostell aan zee in Dunsborough. Erg gezellig en hostel met gezamenlijke keuken, tv kamer, noem maar op (www.dunsboroughbeachouse.com.au). Kwamen hier toevallig, hadden die avond een heerlijke barbeque met alles erop en eraan. Nog even snel naar de bottleshop gereden om wat bier in te slaan, voor mij was de wijn gratis bij de bbg. Prima geregeld dus. Nu beleeef ik een beetje het reizen en verblijven zoals sabine dat 4 maanden gedaan heeft. Heel veel leuke mensen ontmoet. . Onderweg in het wild kangeroo’s gezien en papagaaien en heel veel verschillende flora en fauna.

Vandaag, samen met Jeremy die we hier hebben ontmoet, hier in de buurt Cape Naturaliste bekeken, Meelup beach, Yallingup. Een hoop walking-tracks gedaan, gesnorkeld, wat een beleving, heel veel mooie planten en vissen gezien. En zo stil hier puur natuur, weinig mensen, hoge golven. Kortom een groot avontuur, dat ik dat nog mag mee maken op mijn leeftijd. Fantastisch. We genieten met volle teugen en Sab heeft gelijk. Go for it, and live!!!!

Die nacht hebben we nog maar een nachtje in het hostel geslapen, de volgende ochtend naar een echte schapenfarm geweest. Daar was een demonstratie hoe de honden de schapen bijeen drijven, hoe ze worden geschoren etc. Verder onderweg naar het zuiden zijn we langs wel 100 Wineries gekomen. Dit is het gebied rondom Margaret River dat bekend staat als wijnstreek. Ook nog even een echte chocoladefabriek ingedoken. Eindebestemming voor die dag was Cape Leeuwin, het meest zuid-westelijke punt van Australie, en daar waar 2 oceanen samenkomen: de Southern Ocean en de Indian Ocean. Hier ook natuurlijk een mooie vuurtoren, en die nacht in het dorpje Augusta geslapen.

De volgende ochtend alweer de laatste dag van het weekend. Vanuit Augusta naar Hamilin Bay gereden, daar kun je blijkbaar de stingrays zien maar die dag niet. Er stond een harde wind, ruwe zee, kortom het was weer gedaan met het mooie weer van de afgelopen dagen. Ben je net weer gewend aan 28 graden……Afijn, door naar Margaret River. Niet alleen beroemd om de wijnen, maar ook als hele goede surfspot. Het dorpje verkend, lekker bakkie gedaan en op naar het strand. Daar waar de rivier de zee instroomt, de River Mouth, hele hoge golven en zelfs surfers in het water. Tja, daar kan Sab nog wel wat van leren….wat een lefgozers!

Toen weer langzaamaan terug naar Perth, waar we helemaal moe en voldaan zijn aangekomen. Inmiddels is dus de laatse week aangebroken, dus nog lekker genieten van de laatste dagen!

Veel groetjes en dikke kus van de aussie babe’s xxxxxxx

• 12 Mei 2006 - 20:16

Natas:

heee dames!!! Dat klinkt goed! Leuk om te lezen dat jullie samen zo ee leuke tijd beleven en dat jij Olga van je gelukkige dochter mag genieten! xNatas

• 15 Mei 2006 - 09:38

Marlous:

Hallo ladies, Wat een verhalen, heb steeds meer zin in de zomer als ik het zo hoor! De tijd zal inderdaad wel vliegen, dus nog even lekker genieten! Veel liefs Lous

• 16 Mei 2006 - 08:46

Jetske:

Lieve Olga en Sab,

Wat heerlijk om een beetje mee te kunnen genieten van jullie avonturen! Wat zal het inderdaad fijn zijn weer met zn tweetjes te zijn!!

Ja, die moeder-dochter-band....!!

Hier in Nederland begint de zomer ook wel weer een beetje door te komen en zijn de eerste BBQ's weer geweest, heerlijk!

Geniet nog lekker met zn tweetjes! Liefs Jets

• 18 Mei 2006 - 16:54

Nouk:

Heee Sab en Olga,
    Heel veel plezier de laatste dagen....niet te gek he! we mailen snel weer, dikke kus X

• 20 Mei 2006 - 01:27

Marielle:

Hoi Olga en Sabien!!

Nou Olga, wat gezellig dat je onverwachts nog een dagje langer blijft dan dat we dachten, haha!! Kunnen we nog even surfen en boogie boarden in de golven. Go for it babes!!

Liefs, Marielle en Kym

• 20 Mei 2006 - 21:04

Toon-Ans:

Wat leuk voor
    jullie tweetjes daar in Australie. Een late reaktie van ons,maar we zijn vanavond thuis gekomen van een heerlijke vakantie in Portufal.
    Wat leuk Olga om nu een keer jouw verhaal te lezen op de site.Je durft wel zeg!!!Het was zeker erg genieten?
    Dag lieve meiden veel groeten van ons.

• 23 Mei 2006 - 16:42

Daan:

he Sab en Olga,

Volgens mij is Olga alweer terug in het inmiddels koude natte NL, maar wat leuk om je verhaal te lezen zeg. Lijkt me ook wel raar als je dochter zo ver weg zit. Nu weet je in elk geval hoe het er allemaal uitziet daar, das wel lekker zeg. Groetjes xjes

• 11 Juni 2006 - 20:08

Nouk:

Haaa die Sab, nou pak je oranjespullen maar in hoor als je naar NL komt. Finale al bijna in zicht ;) zou toch erg leuk zijn als NL-AUS finale wordt, hahahaha!!! mail je snel, en bedankt voor je sms (die nu niet eens midden in de nacht bij me binnenkomt...) X

• 12 Juni 2006 - 15:02

Barry:

die dames samen hebben het goed :-)
    veel plezier nog en leuk om te lezen !!

• 12 Juni 2006 - 15:06

Barry:

die dames samen hebben het goed :-)
    veel plezier nog en leuk om te lezen !!

Verslag uit: Australië, Sydney

Werk: Projectmanager bij SKM, Division Buildings and Property sinds 1-2-2006. Vanaf aug 2008 een nieuwe baan als senior project engineer buildings bij Rio Tinto.

Huis: in Scarborough Beach (150 meter van het strand, 3 slaapkamers, balkon met oceanviews, courtyard en tuin met veranda, heeeeeel vervelend).

En weet je wat het leuke is? Tis nou niet zo dat dit maar 1 keer per jaar gebeurt. Standaard weekend zou ik zeggen.....

Had ik al gezegd dat het leven mooi is in Australie....;-)

Laatste nieuws: Ik woon en werk per september 2007 voor 7 maanden in de Solomon Islands...

25 April 2008

Solomon Islands - last weeks in the pacific

07 Februari 2008

Solomon Islands - dolphin paradise

04 Oktober 2007

Welcome to Solomon Islands!

03 April 2007

Like mustard after the meal.....

16 November 2006

En of het hier spannend is...!!!!
Sabien

Visum: Permanent Resident als skilled person sinds 14-12-2006 (visa holders are allowed to stay in Australia "indefinitely" (mooi woord he?) Huis: in Scarborough Beach (4 blokken van het strand, 2 slaapkamers, rondom tuin met houten dek, heeeeeel vervelend). Het leven hier: lopend met je surfboard onder de arm naar het strand lekker surfen, s'ochtends voor je werk even een duik hemen in de clear blue Indian Ocean, uit het werk ook nog even voor een afternoon swim, dolfijnen die langs komen zwemmen, papegaaien die hier vrij rond vliegen, met zijn allen op het balkon in de ondergaande zon biertje drinken en gitaar spelen, bootje achter de auto en gaan vissen en verse vis s'avonds op de barbie (of duiken en verse crayfish vangen voor dinner), 3 kroegjes en restaurantjes op loopafstand, potje poolen om de hoek, weekendje weg met de jeeps off road en slapen in swags op het strand danwel middle of no-where, snorkelen, bootje en bbq achter de auto en dagje wakeboarden op de swan river, bbq, bier...ha ha! En weet je wat het leuke is? Tis nou niet zo dat dit maar 1 keer per jaar gebeurt. Had ik al gezegd dat het leven mooi is in Australie....;-) Laatste nieuws: Ik heb ontslag genomen van mijn baan bij Rio Tinto, en ga weer 8 maanden reizen in Central America..! Joehoe!