Meeting in Thailand......zon-zee en strand!
Door: Sab
Blijf op de hoogte en volg Sabien
10 December 2005 | Thailand, Bangkok
Laatste avond in KL lekker rustig aan gedaan voor de verandering (ofwel energie gespaard voor de komende dagen met Nouk en Jets....) en de volgende dag naar Phuket gevlogen. Wonder boven wonder hadden Nouk en ik alletwee geen vertraging en elkaar dus netjes ontmoet op het vliegveld. Ter plaatse op de gok een goedkoop hotelletje geboekt in Patong.......bleek dus superdeluxe te zijn! Megakamer, zwembad, bubbelbad en zels poolbar in het water (die we natuuuuuurlijk ook even moesten uitproberen)!
Tja en wat doe je dan als je elkaar zo lang niet gezien hebt: inchecken, spullen op de kamer, eerste de beste gelegenheid even "lunchen" met een biertje erbij, kletsen, winkelen,biertje, markt, biertje, je kent het wel....Wat dat betreft hadden we een slechtere plek uit kunnen zoeken om elkaar te ontmoeten!!!!!! Afijn, de lunch liep dus een beetje uit tot ergens midden in de nacht....en na die heeeeeele vieze wiskey hebben we wijselijk besloten maar lekker in ons heerlijke bedje te gaan slapen. De volgende dag nog een dagje eraan vastgeplakt en lekker naar het strand geweest, zelfs gelukt om contact met Jets te krijgen wanneer zij nou komt (echt wonderbaarlijk....) en de volgende dag om 7.00 (.....het is vakantie zeker..!!!!) zijn we per busje en boot vertrokken naar....Koh Phi Phi, het eiland van de mooie stranden, turqoise blauwe zee, snorkelen, en gezellige strandtentjes..!!!Klinkt vervelend he.....?
Nou ik ik kan je verklappen dat het hier nog steeds bijzonder mooi is, zeker na de tsunami van vorig jaar is het meeste van het eiland weer opgebouwd. Toch wel heel raar als je beseft wat voor een ramp het hier vorig jaar was....
Aangekomen op de pier hebben we gelijk een bungalow in het Andaman Resort geritseld, was nog even de vraag hoeveel nachten met zijn 3-en (je weet maar nooit met Jets...?) echt vlak aan het strand...beter kun je het niet hebben!
Dezelfde avond moest natuurlijk ook Phi Phi kennismaken met op dit moment nog maar 2 van Charlies angels......dus hebben we maar weer een kroegentochtje gehouden, nadat we eerst erg lekker in een klein thais tentje hadden gegeten. En ik weet niet of het door de zon komt, maar tjeminee.......wat lopen er hier veel lekkere kerels!!!!!!! Echt niet normaal....dat wordt nog wat, ha ha!En ik ben ook al heeeel veel australiers tegengekomen hier in thailand, hoezo toeval?
Het enige probleempje wat we die avond hadden na een ontzettend ouderwets gezellig avond was onze sleutel.....om te voorkomen dat we die zouden verliezen hadden we die dus netjes afgegeven bij de receptie....maar toen we daar s'cohtends om 4 uur aankwamen was het dus geen 24-uur resort service, maar was de receptie dus gewoon dicht.....!!!!Na een minuut of 10 zagen we in dat de enige optie dan was om op het strand te slapen....op weg naar het strand struikel ik in het donker bijna over een bewaker (die hadden ze dus blijkbaar wel...) Dus die arme man maar wakker gemaakt (erg hard bewaken deed ie dus niet) en vervolgens toch onze sleutel versierd....pfewwww.
Volgende dag is Jets dan ook gearriveerd, dus inmiddels zijn de angels compleet. Het weer werkt jammergenoeg niet echt mee, normaal gesproken is het hier bloedheet, jmaar nu......bewolkt en regen. Gelukkig hebben we het heeeeeeeel gezellig, veel eten, drinken, kletsen....! Aan het strand allemaal kleine eettentjes, waar je dus wanneer je honger krijgt lekker wat kunt halen, met een heerlijke verse fruitshake erbij. Dat is zo lekker hier: niet op vaste tijden eten maar gewoon, wanneer je honger hebt. Ondanks dat het bewolkt is zijn we al aardig bijgekleurd, want ja, achter de wolken schijnt de zon....! En ook de sunset is geweldig!
En natuurlijk hebben we ons in 1 van de salons hier heerlijk laten masseren...het enige waar we ons op verkeken hadden is dat dat hier allemaal achter de ramen is...dus lagen we daar in vol ornaat te kijk....!
Gister zijn we wezen snorkelen en nouk duiken. Supergaaf!!!!!!!! We hebben wel niet van die spannenden vissen gezien zoals anouk (haaien....?) maar was echt zooooo super mooi. Verbaas me toch iedere keer weer hoe helder het water is. Dus de hele dag lekker op de boot, lunchen, snorkelen.....
En die avond dan toch maar Jets ook een beetje wegwijs gemaakt in PHi Phi. We zijn begonnen met gratis eten ter ere van de half-full-moon-party.....met lifemuziek op het strand, en toen maar begonnen met een kroegentochtje. Maar het begon dus weer vreselijk te regenen, en zijn we maar in de 2e blijven hangen....en hier kun je dus ook een bucket met mix bestellen.......dan lijkt het of je minder drinkt, ha ha!!! (nee hoor, heb echt niet veel gedronken, 3 maar.....)Ik hoef niet uit te leggen dat ook deze avond weer erg gezellig was!Een paar anekdotes: hennep-tatoeage, pick-up truck (jets bedoelde je truuk...?), ikea kennen de scandinaviers hier ook, 100 pipers, is de zee hier ook zout?, harder harder in het engels als je bedoelt louder louder, small spicey, ik leg het allemaal nog wel een keer uit....
Morgen weer een dagje lekker snorkelen, en hopen dat het wat beter wordt met het weer hier. Desalniettemin, aan gezelligheid zal het niet liggen! Ben inmiddels al wat kledingstukken "verloren", maar heb inmiddels ook al een tas erbij gekocht omdat alles wat ik hier al heb gekocht niet meer in de rugzak past....het is hier ook zooooo goedkoop allemaal, kan het dus maar beter hier aanschaffen dan straks duur in australie, toch?
Heb nog even een klein fotoprobleem, dus deze volgen nog.
Voor de rest van de spannende verhalen, zie:
www.anoukfouchier.waarbenjij.nu
www.jetskethielen.waarbenjij.nu
Dikke kus Sab
10 December 2005 - 10:32
Mam:
He he meisje eindelijk dan toch een update . Zegt genoeg dat je er geen tijd voor had en heel veel beleefd en geniet, geweldig allemaal. Zit toevallig achter de computer dus gelijk een bericht dat je geschreven hebt. Fijn voor jullie dat jullie het zo fijn hebben. geniet er maar van want de dagen vliegen voorbij.
Veel liefs uit koud Nederland -
10 December 2005 - 10:54
Heidy:
Nou meiden, geniet maar lekker van al die mooie dingen en elkaar. Ik ben erg jalours op jullie!! De fotos zijn echt geweldig, erg herkenbaar om de charlies angels te zien haha. dikke kus Heidy -
10 December 2005 - 10:57
Mama:
Heb ook bij anouk en jets gekeken. Jets te moe om te updaten???, heeft natuurlijk veel te verduren met jullie. Wat een prachtige foto's op Anouk's site en ook een leuk verhaal van het duiken enzo en wat ze allemaal ziet!!!! haaien?? eng hoor, wat zijn jullie toch bevoorrecht dit mee te maken en wat zien jullie er goed uit,je bent volgens mij al aardig bruin geworden. maar wat is een buks? die jullie samen met een rietje drinken??? en heel veel plezier met jullie snorkeltrip/duiktrip morgen . dikke knufel voor de drie angels -
10 December 2005 - 11:54
Ans:
Dag lieve Sabine.
Vol verwondering lees ik jullie belevenissen. Er zijn enkele uitspraken die ik niet zo goed snap,maar dat hoor ik volgende week wel van Anouk.
Wat is dit genieten voor jullie.
En wat zien jullie er goed uit.Ga lekker door met feesten.xxxxxxToon-Ans -
10 December 2005 - 12:48
Harry Oosthoek:
Zo, ik zie het wel weer. Wij maar ploeteren in Nederland en jij daar de beest uithangen, maar dat zal niet anders kunnen voor Sabine Bosch. Ik elk geval heeeeel leuk je vakantie, maar de foto's blijven achter van Madame Cousteau, dat ben ik niet gewend van je.
Even wat minder zuupe en wat meer tijd voor info overdracht naar het Nederlandse front zodat wij ook mee kunnen genieten. Heb jij toevallig ook foto's van de omgeving want dat je goed kan drinken (en eten) weet ik allang. Graag bij de volgende gelegenheid hier aan denken. Ik heb de afgelopen week een behoorlijke opdracht afgerond voor m'n eigen VOF dus nachtwerk geweest tot 3 uur 1/2 4. Das weer eens wat anders dan in kroeg laveloos worden.
Maar goed, iemand moet de kas spekken en ik heb soms het gevoel dat ik dat ben, HHHaaaaaaaaa.
De garoete van de vriend van je moeder, veel plezier gewenst en een hoog promillage.
Harry. -
11 December 2005 - 00:33
Aussielover:
Hi Sabien!
Nou hartstikke bedankt voor de link naar je reisdagboek ! Ik vind het erg leuk om over al je belevenissen mee te lezen ! Het ziet er allemaal erg gezellie uit en je hebt een geinige schrijfstijl! Ik vind het zelfs zo leuk dat ik ook maar zo'n dagboek heb geopend zodat ik met mijn familie en vrienden in Nederland in ketakt kan blijven !
Heel veel plezier nog en ...
hopelijk kom je gauw een biertie drinken in our Sunshine state ! :-)
Cheers matey !
Ingrid. -
11 December 2005 - 10:44
Natas:
ahee sab, anouk en jetske!!!
GVD!!!! Ik ben jaloers!!!! Lekker genieten hoor, jullie doen het daar beter dan hier. Het is hier koud en mistig.....Nu kan het nog zometeen hard werken in PERTH. XX -
11 December 2005 - 13:44
Purdy:
hoi sabine
Ik leest het wel weer.Je hebt het goed naar je zin.
Ik ben echt jaloers op je!!!!
Als het ooit in de mogelijkheid ligt voor mijn kom ik bij je in australie kijken.
Veel succes en veel plezier nog daar.
ps: Vind de site heel leuk. -
12 December 2005 - 10:32
Marlous:
tja, wat moet ik er van zeggen... JALOERS!!!! Dat wordt nog wat in australie, als die mannen nu al zo leuk zijn. En dan te bedenken dat zelfs ontbijtbob niet meer in de kroeg te vinden is.
Ik heb afgelopen week wel ontdekt dat je van piepkes (das andere koek dan pipes) nog steeds erg zat wordt. moest nog denken aan jouw tropenrooster na de piepkesavond met pierre... maar goed, mijn stage is binnen met een dikke 8, dus ook ik krijg weer een beetje tijd voor leuke dingen, hou je op de hoogte! liefs Lous -
12 December 2005 - 12:13
Man:
sabke in een woord geweldig. krijg van de foto's een goede indruk hoe het daar er uit ziet en meisje je ziet er nu gelukkig en uitgerust uit. wat heb je een krullen en dat water bij het snorkelen zo mooi helder en blauw. jullie snoetjes van de thaise whisky heerlijk, krijg er tranen van in de ogen zo geweldig allemaal. wat heb ik dan nog veel te ontdekken. inderdaad niet te geloven de tsunami kunnen wij ons natuurlijk niet echt voorstellen. helaas hier komt nu snel een einde aan voor jou op naar Australie, voor jets verder de wereld ontdekken en Anouk ,ja ja Ans fijn voor jou,helaas de laatste etappe voor jou . Sab Heb je die nieuwe tas wel nodig als je alles kwijt raakt?? hopelik niet je zwarte australie slippers??? met zo vele herinneringen. zal wel vreemd voor je zijn straks alleen, maar jou kennende wachter er in sydney vele bekenden zoals sam en jamie !!!!! goede reis alledrie en dikke knuffel van mama Olga -
12 December 2005 - 19:17
Marielle:
Hey Sabien!
Thxs voor de link naar je site op het xpdite forum. Gaaf gedaan en mooie foto's en verhalen! Ik ga deze week mijn ticket naar Perth boeken, enkele reis, yes! Vertrek half-eind januari, eerder dan gepland dus. Kan echt niet wachten. Ik zou zeggen....biertje?
See ya en goede reis, Marielle -
13 December 2005 - 10:37
Ilse:
Hoi Sab,
Je reis had slechter kunnen beginnen. Het lijkt me super gezellig. Ik stel dan ook voor, 3e BQ lustrum met zijn allen naar Phi Phi!! -
13 December 2005 - 14:00
Mies(NEC)L:
Sab,
Super he!
Maar goed dat je niet al in Australie bent. met die rassenrellen in Sydney.
Maar goed, jij en je overige "angels" Nog vele zons-ondergangen gewenst!
XX Mies -
13 December 2005 - 22:30
Daan:
He Sab, super zeg en zijn jullie al met zn drieeen knetterzat geworden of mag ik dat niet vragen? Ben in elk geval wel benieuwd. Geniet er nog ff van! -
16 December 2005 - 13:06
Sven:
Hela,
klinkt allemaal erg gezellig. Wie weet drinken we er binnenkort ook een paar. Veel plezier!!! -
16 December 2005 - 19:07
Jet (mama Van Jetske):
Hoi Sabine,
Lees net je schitterende verslag van Thailand met de drie must-ketiers.....(er moet gekeet worden? is dat de goede vertaling?)En mooi zien jullie er alledrie uit: niet te geloven.. Wij zijn erg benieuwd naar je avontuur in Australië (hoe kwam je op het idee!) en hopen dat je het er goed zult maken... volgens mij is het een perfect land (en zeker voor een jonge carriere gerichte en vrijgevochten dame als jij....We blijven je volgen. Geniet van je tijd en verblind je niet in alle blonde mannenkrullen... groetjes van Bart en Jet (Th.)