Ho Ho Ho……welcome to sydney!!!!!!
Door: Sab
Blijf op de hoogte en volg Sabien
26 December 2005 | Australië, Sydney
Aangekomen in Sydney heb ik met Bertil en de rest van Australian backpackers die heel toevallig in hetzelfde vliegtuig een taxi genomen naar Kings Cross, de woodduck waar ik de komende tijd mijn thuis zal hebben……maar aankomen in Sydney is natuurlijk niet zonder bier…..dus spullen weg, installeren en op naar de bottle shop om wat flesjes in te slaan, om later door te gaan in O’Malleys…! Ja hoor, ik ben er weer!
Ik heb het dacht ik al eens eerder beschreven, maar Sydney is echt een geweldige stad!Zodra ik uit het vliegtuig stapte en in de taxi op weg naar Kings Cross voelde ik me weer helemaal thuis hier!!!!!!! Sterker nog….meer als thuiskomen. Wat een heerlijk gevoel om weer in de Woodduck te zijn, op het dakterras, uitzicht over Hyde Park, de vleermuizen (flying foxes) die elke dag op hetzelfde tijdstip langs komen vliegen, het centrum, Circular Quay vanwaar de ferries vertrekken naar oa Manley, Bondi beach, surfen, the rocks, winkelen in George Street, terrasje pakken in Darling Harbour, en niet te vergeten O’malleys…..De eerste dagen heb ik hier dan ook doorgebracht als een standaard backpacker: overdag lekker naar 1 van de stranden, winkelen, goedkoop eten en s’avonds lekker op stap…..!!!!!! Beter!!!!!!!! Wel raar, in December hier met 35 graden stralen weer, en vervolgens overall kerstversieringen te zien…dat wordt wel een rare kerst, maar laat ik vooral niet klagen over het weer hier…hoe kun je nu ooit met het verkeerde been uit bed stappen als elke dag de zon schijnt..?
In het weekend heb ik met een stel uit het hostel lekker de ferry genomen naar Manley, om daar heerlijk aan het strand te eten en naar een optreden te gaan…..op weg terug geweldig uitzicht op het opera house en de bridge…..en daarna nog even naar o’malleys natuurlijk. Waar ik aan de praat raak met ene Jimmy, die vervolgens een beetje interessant met zijn vriend gaat sms-en….dus ik zeg doe je dat altijd….no but, zegt ie, this is important, a message from Collin……duh…..lekker belangrijk collin……Collin Farrel, you know him? Ja tuurlijk, dus ik hang vervolgens een verhaal op dat ik op die manier ook heeeeel veeeel beroemde vrienden heb: Frank (Boeijen), Brad (pitt), David (Hasselhof)….mooie pickuptruck zou ik zeggen! Om een lang verhaal kort te maken, het neefje van collin was er dan ook (zie foto, links, hij lijkt er echt op, toch....?..of ook gewoon toeval en onderdeel van de truck..?) en vervolgens, vraag me niet hoe, heb ik s’nachts “ Collin “ aan de telefoon, die als ie volgende maand in Sydney is wel een biertje met me wil drinken omdat jimmy had gezegd dat ik wel een lekkere chick was…….dus ik maak nog maar een grapje dat ie op die moment natuurlijk veeeeeel te druk is met zijn nieuwe film…..Afijn, ik ben er dus nog steeds niet uit of ik nu ongelovelijk in de zeik ben genomen, of dat ik echt Collin FARREL aan de telefoon heb gehad….we zullen het zien volgende maand, ha ha!!!!!!
Je zou denken dat ik hier nu zo ongeveer alles wel heb gezien, maar ik blijf nieuwe dingen ontdekken……Zo ben ik afgelopen maandag beland in de Scubar, waar op die avond crab-races worden gehouden…..je kunt dus geld zetten op een nummer crab, en de crab die als eerste aan het einde van de tafel is wint, en jij dus ook…maar om het geheel een beetje op te fleuren moeten meisjes eerst een opdracht doen…je raadt het al, vooral leuk voor het mannenpubliek…daar heb ik mezelf maar niet aan gewaagd!.
Dus net op het moment dat ik had besloten het wat rustiger aan te doen in sydney (lees: niet elke avond op stap) krijg ik 2 nieuwe roomies, waarvan er 1, Martijn, dus sinds begin dit jaar is afgestudeerd van BB aan de HTS in Tilburg…je raadt het al, allemaal oude verhalen ophalen, zelfde leraren, studentenvereniging….zoiets verzin je toch niet…..? Dus heb ik me laten uitdagen om te laten zien dat hardewerkende vrouwen zoals ik nog steeds met het studentenleven mee kunnen…..weg dus briljant idée van rustig aan doen…en dus 3 heeeeeleee vermoeiende dagen gehad met Jorrit en Martijn, maar wel heul gezellig zeker!
Op hun laatste dag op zijn nederlands een terrasje gepakt s’middags in Darling Harbour, voor 5 AUD een steak met friet in de ierse pub, wat biertjes op ons dakterras en vervolgens door naar O’Malleys, waar Sam en Jamie speelden die avond…Dus ik had bedacht, met al een klein biertje op, dat ik maar even hun handtekening moest vragen, voor het geval ze ooit echt beroemd worden. Inmiddels zijn ze namelijk aardig op weg, en in gesprek met producers en hebben een eigen CD.Maar omdat ik geen tasje bij had, en ik bang was dat ik het viltje met handtekening kwijt zou raken, had ik bedacht om hem maar veilig in mijn bh te stoppen…wat ff duurde…..en dus niet in de gaten hebben dat Sam mij dus echt 5 minuten aan het bekijken was wat ik nu allemaal met dat bierviltje aan het doen was…..scoor je geen punten mee….ha ha! Nee hoor, was een leuke aanknoping voor een gesprek…!!!!!!!
Ondertussen ben ik zowaar ook nog serieus bezig geweest: alles rond aan het maken voor mijn tijdelijke werkvisum, met de makelaar in Perth gebeld voor mijn appartementje in Perth straks. Was wel grappig, even een klein eisenpakketje neergelegd: 2 slaapkamers, in het centrum of Subiaco, en o ja, ook graag een zwembad als het ff kan…..tja van deze positie moet je gebruik maken toch…?
En inmiddels is het kerst! Dus bij deze zou ik zeggen een happy X-mas to everyone, en tot snel maar weer!
Jingle, xxx Sab
PS: ik heb mijn eerste post in australie: de belastingdienst heeft me gevonden, of ik even belasting voor mijn motor wil betalen......???
PS PS: Ik sta inmiddels op de site van Sam en Jamie, zie archives december 2005 www.samandjamieshow.blogspot.com Keurig dacht ik zo, ha ha!!!!!
26 December 2005 - 08:59
Natas:
Een fijne kerst SAb! Maar dat komt helemaal goed als ik het zo lees!! Denk aan je X -
27 December 2005 - 10:42
Michel L:
He Sab,
Super kerstfoto. Geeft goed je kerst(Sudney)gevoel weer.
Fijn dat je het 'weer'gevonden hebt.
Jij ook een Merry X-Mas and a happy New Year!
Greatings from Nijmegen!
Mies(NEC) -
27 December 2005 - 22:34
Toon-Ans:
Lieve Sabine.
Wat een belevenissen in Australië. (Feest-beest) Maar wel erg leuk. Ook je foto's. Vooral met het kerstmutsje op het strand.
Lieve schat nog even genieten want straks is het serieus?????? bij jou????
Veel plezier. We blijven je volgenxxxxxx -
28 December 2005 - 13:36
Jan Martijn:
He die Sab, wanner kom je aan in Perth???? Dan kan ik er rekening mee houden met het brouwen van een paar extra cartons of bier.
Cheers van uit een veel te koud Perth. (dus geniet nog maar ff van de zomerse temperaturen.
Jan Martijn (jmatflyupanddownunder.com) -
30 December 2005 - 07:41
Jantien:
Haay Sabke, 1 maart kom ik dan ook echt jouw kant op. Moeten maar ff wat afspreken voor die week, ff bieren enzo hahaha.
Enne die Martijn ken ik inderdaad ook. Patrick heeft heel veel met hem gesproken in het eerste jaar dat hij op school. Is erg gezellig leuke vent.
Veel plezier nog daar enne de beste wensen.
Tot Snel!! -
30 December 2005 - 16:01
Toon-Ans:
Lieve Sabine.
Een heel fijne jaarwisseling en voor 2006 heeeeeel veel succes-geluk-goede gezondheid en alle goeds dat bestaat.
xxxxxxToon en Ans -
31 December 2005 - 12:32
Marlous:
Hoi Sab,
Ziet er allemaal super uit zeg.Nog 1,5 uur en dan is het 2006 begonnen?
Een super 2006!!! ga je bij het operahouse vuurwerk kijken? veel plezier
Groetjes -
31 December 2005 - 16:41
Dorrith:
Nou een geweldig 2006 en ik zie je in de zomer weer.
Groeten Dorrith -
31 Juli 2006 - 19:38
Mars En Pat:
Hallo luitjes van de tietenbar, het was weer super leuk dat we je hebben gezien met de 4-daagse.We hebben een leuke week gehad ondanks dat de wandelmars was ingetrokken.We hopen je weer te zien volgend jaar want er moet toch wel weer een tietenbar komen bij cafe Bas.Voor we het vergeten wil je die spannende foto's nog een keer mailen van Pierre en Willy met Ik (Mars) in het midden??. Groeten en nog veel plezier met Loes ( die wij natuurlijk ook een beetje missen nu) Mars en Pat.
Ons e-mailadres info@graven-elektro.nl