2e stop - Los Angeles - Reisverslag uit Los Angeles, Verenigde Staten van Sabien Bosch - WaarBenJij.nu 2e stop - Los Angeles - Reisverslag uit Los Angeles, Verenigde Staten van Sabien Bosch - WaarBenJij.nu

2e stop - Los Angeles

Door: Sab

Blijf op de hoogte en volg Sabien

30 Januari 2011 | Verenigde Staten, Los Angeles

(engeltjes.....)

Nou zo makkelijk als dat ik normaal slaap in het vliegtuig, nu dus niet, terwijl ik ook nog eens 2 lege stoelen naast me had! Kom dus gebroken aan in Los Angeles. Locale tijd in Sydney maandag 3 uur s’middags vertrokken en kom aan locale tijd in LA op jawel, maandag ochtend 10 uur. Ha ha lekker verwarrend met die datum grens.

Nou, ff door emigratie en koffer oppakken. Niet dus. Op de 1 of andere manier staan er honderden mensen in de rij voor immigration, en zijn er welgeteld 6 hokjes open. Na ruim 2 uur ben ik dan eindelijk aan de beurt, krijg dezelfde onbeschofte behandeling als de laatste keer (wat kom je hier doen, alweer hier, heb je hier familie, hoeveel geld heb je op de bank, ik zie geen retourticket naar australie enz enz). Je zou denken met die hele economische crisis dat ze blij zijn met toeristen die wat geld meebrengen....:-).

Enidelijk douane gehad, wonder boven wonder komt ook mijn koffer dit keer aan, shuttle bus naar Hollywood! Joehoe!Hostel is echt super, smack bang midden in Hollywood aan Hollywood Boulevard. Mooie grote keuken, elke dag wordt er wel iets geregeld met goedkope tourtjes etc. Zit met 4 australische jonge backpackertjes van net 21 op de kamer, en jawel heb me over laten halen ondanks mijn jetlag om mee te gaan op stap vanavond.

Voor slechts het luttele bedrag van 25 dollar kan ik mee in een enorme stretch limousine, met gratis champagne en wodka, op kroeg/club tocht in Hollywood. Zijn begonnen in Saddle Range (restaurant van Patrick Swayze) en geindigd in 1 of andere hippe club. Zal maar zo zeggen toen ik eindelijk thuis kwam had ik geen problemen om in slaap te komen, ha ha!

Op woensdag kan ik natuurlijk niet negeren dat het Australia day is. De australische roomies hadden een aussiebar gevonden ergens in LA, Aussie bob boomerang. Na een ritje van 40 dollar met de taxi komen we aan op het adres: Zuid Afrikaans restaurant de Springbok???!!!!! Handig als een website niet wordt geupdate....Nu we zover gekomen zijn dan toch maar een biertje daar gedronken, het gaat om het idee tenslotte. Toen terug naar het hostel met een krat bier en hebben we alsnog gevierd met een stel australiers. En toen door op kroegentocht......Het spreekt voor zich. Het enige wat ik nog kan toevoegen is dat ik op een gegeven moment nog geprobeerd heb 1 of andere hippe club binnen te komen waar je blijkbaar alleen toegang hebt als je op de gastenlijst staat. Vreemd, Sabine stond er niet op :-) Vervolgens heb ik maar een praatje gemaakt met de paperazzi die mij vertrouwelijk (?) vertelden dat ze stonden te wachten op Zac Efron en Black eyed peas. Tuurlijk. En ik ben een filmster uit Nederland. Kennen jullie mij niet?! Wil je geen foto van mij nemen?! Ha ha niet dus. Afijn, heb ik maar een foto van hun gemaakt : -).

De volgende dag lichtelijk brakjes dus be n ik lui op een Movie Star Home tour geweest. In een open busje door Beverly Hills gereden, huis gezien van oa dr Phil, Jennifer Aniston, Keanu reeves, Playboy Mansion van Hugh Hefner, huis waar Michael Jackson is overleden en het huis waar destijds Elvis heeft gewoond. Daarna nog wat sightseeing gedaan te voet in Hollywood: Chinese Mann theatre, Kodak theatre, Madame Tousseaud, Walk of Fame. En een keer een avondje vroeg naar bed, ben tenslotte geen 21 meer....
De rest van de week heb ik optimaal gebruik gemaakt van de hop on-hop of bus. Ideaal om de belangrijkste interessante dingen te zien in een grote stad. En in korte tijd af te vinken: Sunset Boulevard, Rodeo Drive, Hollywood sign, Venice Beach, Santa Monica Beach, route 66 sign. Check!

Toen helaas een zware kou te pakken en flink aan de cold and flu tabletten. Onder de wol dus de laatste dag in Los Angeles.....Maar al met al heb ik een geweldige week gehad!

Op naar Guatemala!!!!!!!

Liefs Sab

• 22 Februari 2011 - 19:56

Olga:

Hoezo geen 21 meer. je bent net zo oud als je je voelt sab. had al wel veel gehoord van je maar als je dit alles op schrift ziet is het heeeeeeel veeeeeeeeeeeel in een weekje
    Hoop dat je de gelegenheid krijgt nu wat vaker op to date te schrijven als je in mexico aan je reis begint
    is wel heel erg leuk je dan te volgen

Sabien

Visum: Permanent Resident als skilled person sinds 14-12-2006 (visa holders are allowed to stay in Australia "indefinitely" (mooi woord he?) Huis: in Scarborough Beach (4 blokken van het strand, 2 slaapkamers, rondom tuin met houten dek, heeeeeel vervelend). Het leven hier: lopend met je surfboard onder de arm naar het strand lekker surfen, s'ochtends voor je werk even een duik hemen in de clear blue Indian Ocean, uit het werk ook nog even voor een afternoon swim, dolfijnen die langs komen zwemmen, papegaaien die hier vrij rond vliegen, met zijn allen op het balkon in de ondergaande zon biertje drinken en gitaar spelen, bootje achter de auto en gaan vissen en verse vis s'avonds op de barbie (of duiken en verse crayfish vangen voor dinner), 3 kroegjes en restaurantjes op loopafstand, potje poolen om de hoek, weekendje weg met de jeeps off road en slapen in swags op het strand danwel middle of no-where, snorkelen, bootje en bbq achter de auto en dagje wakeboarden op de swan river, bbq, bier...ha ha! En weet je wat het leuke is? Tis nou niet zo dat dit maar 1 keer per jaar gebeurt. Had ik al gezegd dat het leven mooi is in Australie....;-) Laatste nieuws: Ik heb ontslag genomen van mijn baan bij Rio Tinto, en ga weer 8 maanden reizen in Central America..! Joehoe!